logo
Verkoop Geluidsversterking Concertregistratie Hoofdpagina CD-opname Studio CD-DVD Kopie CD DVDE Persing Workshops Referenties
Opnameweken van 24 juni tot en met 6 juli 2024

flyerEen fantastisch klinkende opname van jouw muziek voor een laag bedrag?
Dat kan bij de Open Opnameweken!

Kan ik nog meedoen? Klik hier voor de agenda.

Tussen 24 juni tot en met 6 juli 2024 kun je je eigen CD of DVD opnemen in de Grote Kerk in Wildervank. Deze kerk heeft een fantastische akoestiek en is zeer geschikt voor het maken van opnames en het geven van concerten.

Op deze pagina vind je meer informatie over dit project.

Klik hier om enkele berichtjes te lezen die deelnemers in het gastenboek schreven.

Wat is het?

De Open Opnameweken is een uniek initiatief van AE audio productions; voor een zeer vriendelijk tarief kun je straks beschikken over een fantastisch klinkende opname! Tijdens de Opnameweken (24 juni tot en met 6 juli 2024) krijg je de mogelijkheid om korte opnamesessies te boeken (min. 1 uur en max. 6 uren). Je bepaalt zelf hoeveel liedjes / stukken je in de geboekte tijd wilt opnemen.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van opnames die gemaakt zijn tijdens de Open Opnameweken.

Klik op het sterwieltje in de werkbalk van het filmpje en selecteer 1080pHD.
Klik op het icoontje rechts naast het YouTube logo om het filmpje schermvullend te bekijken.


Naar boven

Voor wie?

Danique Frieman

Voor iedereen die het leuk vindt om alleen of samen met anderen een professionele opname te maken. Dus voor b.v. koren, orkesten, ensembles, maar speciaal ook voor solisten, duo's, singer-songwriters, organisten, conservatoriumstudenten enz. Heb je een muzikale zoon, dochter of collega? Geef dan opnametijd cadeau en verras hem of haar met een eigen CD.Naar boven

Wat kun je er mee?

 • Laat je familie en vrienden genieten van jouw muziek, of verkoop CD’s aan je publiek.
 • Professionele demo, om nieuwe optredens binnen te halen.
 • Ga je meedoen aan een concours, voorspelen of auditie doen? Luister zelf eens objectief hoe je er voor staat.
 • Er kunnen ook professionele video-opnames van de sessie worden gemaakt tegen meerprijs. Door de hoge geluids- en beeldkwaliteit springt jouw filmpje eruit op Youtube.

Naar boven

Luistervoorbeelden

Hieronder kun je een aantal door ons gemaakte opnames beluisteren. Een aantal daarvan zijn ook in de Grote Kerk van Wildervank gemaakt. Deze zijn herkenbaar aan de paarse kleur.
Zoals je hoort kun je in deze kerk heel verschillende muziekstijlen opnemen. Je kunt zelf bepalen in hoeverre de ruimtelijke klank (nagalm) van de kerk hoorbaar moet zijn in jouw opname. Vergelijk maar eens de fragmenten De Troubadour en Notre Pere. Beide opnames zijn in deze kerk gemaakt. Bij de Troubadour hebben we gekozen voor een relatief droog geluid, terwijl bij Notre Pere meer de ruimtelijkheid van de kerk is te horen.

Beluister hier hoe jouw opnames kunnen klinken. In ruim 5 minuten hoor je 17 deelnemers van de Open Opnameweken 2011.

Titel    Opnameweken 2011 compilatie    
Uitvoerenden   17 deelnemers    
Opnamelocatie   Grote Kerk Wildervank    
Stijl   diverse    
     

Titel    De troubadour   Notre Pere
Uitvoerenden   Richard Geus / Nieveenster Jongens - Gasselternijveen   Magnus Koor
Opnamelocatie   Grote Kerk Wildervank   Grote Kerk Wildervank
Stijl   koor amusement   koor klassiek
   

Titel    All around my hat   Ouverture to the Wasps
Uitvoerenden   Vocalgroup The Evergreens - Groningen   Jeugd Symfonie Orkest Drenthe
Opnamelocatie   Doopsgezinde kerk Sappemeer   ICO Assen
Stijl   koor licht   symfonie orkest
   

Titel    Dieu qui'il la fait bon regarder   Interwoven Spirals
Uitvoerenden   A-capellakoor Bragi - Groningen   Grieg pianoduo - Groningen
Opnamelocatie   Oosterpoort Groningen   Lutherse Kerk Groningen
Stijl   koor klassiek   piano klassiek
   

Titel    Little Red Bird   Pirates of the Carribean
Uitvoerenden   Jef Oosting (fagot) Brassband Elad - Muntendam   Harmonie'67 - Groningen
Opnamelocatie   Grote Kerk Wildervank   Oosterkerk Groningen
Stijl   Brassband + fagotsolist   Harmonie orkest
   

Titel    Raindance   I feel pretty
Uitvoerenden   Richard Kalff   Cantus Iuventus / Winschoter Mannenkoor
Opnamelocatie   ICO Assen   Vennekerk Winschoten
Stijl   slagwerk solo (marimba)   koor licht
   

Titel    Stabat Mater   Children's Games - Modest Mussorgsky
Uitvoerenden   Westfälische Kammerphilharmonie Gütersloh /
Ellen Klopstra / Marieke Koster
  Berlage Saxofoon kwartet
Opnamelocatie   Grote Kerk Wildervank   hal van het Centraal Station Groningen
Stijl   symfonie orkest + zangsolisten   saxofoonkwartet klassiek
   

Naar boven

Wanneer?

 • Opnames kunnen dagelijks worden gemaakt van 24 juni tot en met 6 juli 2024, zowel overdag als ’s avonds.
 • Zondag 30 juni kunnen we niet in de kerk terecht.

Naar boven

Waar?

De opnames worden gemaakt in de Grote Kerk van Wildervank (Gr.) Torenstraat 80, Wildervank Deze kerk is zeer geschikt voor het maken van CD-opnames en is bovendien een zeer sfeervolle locatie voor het geven van concerten.

 • Interieur kerkwww.walckerwildervank.nl vind je meer informatie over het orgel. Voor organisten is het in overleg mogelijk om voorafgaande aan de opnamesessie een keer te komen oefenen in de kerk. Hieraan zijn in principe geen extra kosten verbonden.
 • Je kunt gratis gebruikmaken van een piano.
  N.B. Er is geen vleugel aanwezig.
Interieur kerk
  Klik de afbeelding voor grote afbeelding
  Foto: kerkfotografie.nl | Diana Nieuwold

 


Naar boven

Opname-apparatuur

 • De apparatuur die in de kosten is inbegrepen bestaat uit maximaal 10 condensatormicrofoons en 2 dynamische microfoons. Er kan voor de opnamesessies gebruikt worden gemaakt van 7 Neumann KM-184, 1 Neumann U-87 en 2 DPA 4006 condensatormicrofoons. Ook zijn er nog 2 dynamische Shure SM-58 microfoons beschikbaar. Wil je meer of andere microfoons gebruiken dan worden daarvoor extra kosten berekend.
 • Opnames worden gemaakt in Pyramix software en gelijktijdig op een harddisk recorder. Alle microfoons worden apart opgenomen. De balans tussen de verschillende microfoons kan achteraf worden geregeld.

Naar boven

Door wie?

De opnames worden gemaakt door technicus Arnoud van der Laan, van AE audio productions uit Muntendam, gespecialiseerd in het opnemen van koren en orkesten. Hij maakte eerder opnames van o.a. ensembles uit het Koninklijk Concertgebouw Orkest, L’ Orchestra Particolare, de theatertour van Harry Sacksioni maar ook veel amateurorkesten en koren.

 

 

Naar boven

Hoeveel tijd heb ik nodig?

Dit is sterk afhankelijk van wat je met de opnames wilt gaan doen en hoe goed je bent voorbereid. Je kunt het beste even bellen om te overleggen. Als je tijd reserveert proberen we indien mogelijk rekening te houden met enige uitloop. Je kunt dan ter plekke besluiten of je evt. nog iets langer doorgaat met opnemen. Uiteraard kan dit alleen als er geen opnamesessie meteen na jou komt.

Als je een heel goede opname wilt maken van enkele werken dan zou ik adviseren om minimaal 2 uren te boeken. Je hebt dan iets meer tijd en rust om te spelen of zingen. Je krijgt er gratis een half uur montage/afwerking bij in onze studio op een nader te bepalen tijdstip. We kunnen dan verschillende takes van een werk monteren tot de perfecte versie en meer aandacht besteden aan de mix.

Naar boven

Wat kost het en wat krijg ik ervoor? 

 • 1 uur opnames maken kost slechts € 60,-*. Dit is inclusief één CD met daarop alle ‘ruwe’ opnames. Deze heeft geen aparte tracknummers. Mocht je achteraf besluiten de opnames nog te laten bewerken dan kun je een afspraak maken in onze studio. Hiervoor wordt minimaal 1 uur in rekening gebracht.
 • Boek je minimaal 2 uren, dan krijg je er gratis een half uur afwerking bij in onze studio. We kunnen deze tijd gebruiken om samen de beste stukjes van de verschillende opnames te monteren tot de perfecte take.
  N.B. Als je veel wilt monteren of uitgebreid wilt mixen, is een half uur soms niet voldoende. Voor extra afwerktijd wordt € 60,- per uur berekend. Je krijgt een CD mee met aparte tracknummers voor elk werk. Extra kopieën van de CD kosten € 5,- per stuk. Wil je grotere oplages dan kan dat uiteraard ook. Vanaf 50 stuks leveren we CD’s incl. opdruk in kleur en CD-doosje voor ongeveer € 4,- per stuk. Bij grotere oplages daalt de prijs uiteraard. Prijs op aanvraag.
 • Extra opnametijd in de kerk kost € 60,- per uur*. Extra afwerktijd kost € 60,- per uur, zowel voor kleine als grote bezettingen.
 • De tijd wordt berekend vanaf het moment van inregelen van de microfoons tot het moment dat de laatste opname wordt gemaakt.
 • Bij avondboekingen worden er minimaal 3 uren berekend.

*Groepen vanaf 20 personen betalen € 85,- per uur, met een minimum van 3 uren, incl. een half uur gratis afwerking in de studio. Catering is in overleg mogelijk tegen meerprijs.

Alle prijzen zijn inclusief b.t.w.

Naar boven

Professionele video-opnames

Het filmen en afwerken van 1 werk (maximaal 5 minuten) is al mogelijk tegen een meerprijs van € 75,- (incl. een half uur videomontagetijd). Eindresultaat is een afgewerkt videoclipje in full-HD kwaliteit. Wil je meerdere werken op video laten opnemen, of heb je andere wensen? Vraag dan even een offerte aan s.v.p.


Gebruiksvoorwaarden

 • Per klant mogen er maximaal 6 uren geboekt worden tegen dit lage tarief. Zo krijgt iedereen een kans om mee te doen.

 • Het staat de klant vrij om voor eigen, of publicitair gebruik maximaal 50 kopieën zelf te maken. Grotere oplages mogen uitsluitend worden verzorgd door AE audio productions.

 • Het gebruik van maximaal 2 werken van de opnames is toegestaan op kopieën die niet worden gemaakt door AE audio productions, zoals b.v. compilatie CD’s of DVD’s.

 • Gebruik van de opnames voor promotionele doeleinden op websites is onbeperkt toegestaan. Ander gebruik uitsluitend na schriftelijke toestemming van AE audio productions.

Naar boven

Betaling

 • Er wordt een rekening gestuurd na afloop van de opnames.

Naar boven

Hoe kan ik reserveren?

Je kunt het beste even bellen met Arnoud van der Laan op telefoonnummer 0598-634616. Samen bespreken we dan je wensen en bepalen we hoeveel tijd er ongeveer nodig is. Er wordt in ieder geval gevraagd naar de bezetting en de gegevens van een contactpersoon. We kunnen dan meteen even bekijken welke data en tijden nog vrij zijn.


Ik wil graag meedoen, maar de dag/tijd waarop ik kan is al geboekt. Mail dan naar info@ae-audio.nl, dan kijken we samen wat we kunnen regelen. 

Naar boven

Reacties van deelnemers

Heel erg bedankt voor de plezierige en professionele begeleiding. We komen graag nog eens muziek bij je opnemen!
Annette Scholten (celliste NNO en Noordpoolorkest) en Nanke Flach (pianiste /pianodocente)


Hi Arnoud,

Na een eerdere zeer goede en prettige ervaring met het opnemen van mijn CD, is het nu de beurt aan mijn dochter. Ik hoop dat ze het eindresultaat net zo zal waarderen als ik het mijne.

Groetjes Eessa Frieman
Beste Arnoud,

Joepie, joepie, joepie! Hele fijne werksfeer. Merci.

Aïsha


Arnoud,

Als je ons zelfs goed kunt laten klinken dan doe je het wel goed! :-) .

Thanx Michael de Rue


Hoi Arnoud!

Ik vond het voor de 2e keer heel erg leuk om te doen! Je hebt geen idee hoe blij ik met jou ben. Jij geeft me een voorproefje van het artiestenleven en geeft me de kans om mijn muziek te delen.

Bedankt! Groetjes,

De bofkont: Fleur Nonnekes


Hoi Arnoud,

Dank je wel voor je goede zorg en begeleiding. Hele mooie akoestiek. We zijn erg benieuwd naar de uiteindelijke CD. Dat moet wel mooi worden!

We komen graag volgend jaar nog een keer!

Joop & Nanda


Hallo Arnoud,

Het is weer erg leuk om hier te zijn. Toppie!

Sonneurs van het Noorden


Hartelijk dank voor de aandacht en het geduld. Heel erg leuk en wat zijn we kritisch hè? We zijn benieuwd naar het resultaat.

Trio Triversa


We vonden het erg leuk, bedankt!!

We zijn natuurlijk heel benieuwd naar het eindresultaat. We hopen dat je goed in knippen en plakken bent ;-) .

Simone, Karin en Mariska, Ensemble Drie


Het was een leuke, spannende middag. We hopen dat het een leuke CD wordt. Wie weet krijgt het een vervolg. Misschien een kerst CD?

Bedankt voor de plezierige samenwerking, Panta Rhei


Hé Arnoud,

Fijn om met jou te werken. Goed zoals alles loopt. Echt als de zon schijnt.

Groet Margret Maas, Dankjewel!


Goedemiddag Arnoud,

Nogmaals bedankt voor de mooie opnames, het was voor ons een hele leuke ervaring.

Groeten van Peter Borchers
(n.a.v. de Open Opnameweken in Wildervank)


Hoi Arnoud,

Bedankt voor de mooie opnames, klinkt echt super helder; zelfs op mijn computer!

Groeten Lysbert Schaap
Saxofoonkwartet Harmonie'67 Groningen
n.a.v. de opnames gemaakt tijdens de Open Opnameweken


Beste Arnoud,

Wat een geweldige ervaring om met jou te mogen werken. We hadden in de krant gelezen dat we een cd opname konden maken in de kerk in Wildervank. We hadden niet kunnen dromen dat het zo leuk zou zijn. We zijn diep onder de indruk van jouw enorme professionaliteit, je vermogen en talent om echt ieder geluidje goed waar te kunnen nemen en de rust die je uitstraalt tijdens en na de opname. Heel graag komen wij bij je terug in de toekomst, hopelijk volgend jaar weer in de kerk! Het geluid is echt perfect, zodra ik de eerste gitaarklanken door de koptelefoon bij je hoorde schoot ik al vol, wat een kwaliteit. Reinier speelt al vele jaren gitaar en deze cd opname was een kroon op zijn werk tot nu toe. Wat hij erg bijzonder vond was dat hij echt als een beroeps gitarist werd behandeld.

Hartelijke groeten,
Reinier en Barbara van den Akker
(n.a.v. de Open Opnameweken in Wildervank)

Naar boven