logo
Verkoop Geluidsversterking Concertregistratie Hoofdpagina CD-opname Studio CD-DVD Kopie CD DVDE Persing Workshops Referenties
CD opname

WPHAE audio productions is gespecialiseerd in het opnemen op locatie van koren en orkesten in heel Nederland.Tot onze klantenkring behoren o.a. de Provinciale Brassband Groningen, De Kamper Koggezangers uit Kampen, het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe en Shantykoor 't Bollenhart uit Noordwijkerhout. Dat onze klanten tevreden zijn, mag blijken uit het feit dat wij voor de meeste relaties al meerdere CD's hebben geproduceerd. Wij zijn zeer betrokken bij elk product dat wij afleveren, omdat een goede CD zowel voor u als voor ons een visitekaartje is.Voorbereiding

Een goede CD maken begint met een gedegen voorbereiding. Daarom bezoeken wij in de maanden voor de opname een aantal repetities van uw koor of orkest, om een indruk te krijgen van de sterke en zwakke punten. Eventuele zwakke punten bespreken we met de dirigent. Zo hebt u nog voldoende tijd om deze foutjes te verbeteren, zodat de uiteindelijke opnamesessie soepel en ontspannen verloopt. Een extra service van AE audio productions, die zeer wordt gewaardeerd.

Opname
Klik voor vergroting Bij een CD-productie nemen wij elk stuk minimaal 2 keer op, vaak nog aangevuld met een aantal extra opnames van de moeilijkste passages van het stuk. Ons opnameteam bestaat uit 2 personen; de technicus en de muziekregisseur. Deze laatste heeft een belangrijke taak bij de opnames. Hij controleert de diverse takes op bruikbaarheid en beslist samen met de dirigent of er eventueel nog iets over moet. Meteen nadat een werk is opgenomen werkt hij alles uit in een voorlopige montagelijst.

Apparatuur
Uiteraard wordt er voor de opname gebruik gemaakt van de meest geavanceerde apparatuur. Wat betreft de microfoons nemen wij alleen genoegen met de absolute top; DPA en Neumann microfoons worden bij alle opnames ingezet. Onze opnameapparatuur bestaat verder uit een Apple G-4 computer met Pro Tools software. De computer kan tot 24 sporen gelijktijdig afspelen met de nodige effecten als galm, toonregeling, compressie etc. Het systeem wordt door ons op locatie gebruikt als meersporenrecorder. Dit houdt in dat alle opgestelde microfoons op een eigen spoor worden opgenomen, zodat later in alle rust (2 dagen in de studio) de balans en klankkleur geoptimaliseerd kan worden. Daarnaast loopt er nog een digitale 16-sporen recorder mee als back-up.

appleMontage
Nadat de opnames zijn gemaakt, volgt de montage. Met behulp van de computer is het mogelijk om de diverse takes naadloos aan elkaar te monteren. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk foute noten of passages worden weggewerkt. Dit kan het verschil zijn tussen een ‘wel aardige' opname en ‘een heel goede' opname! Onze ervaring is dat 1 montagedag (zoals bij veel collega-studio's gebruikelijk) bijna nooit voldoende is. In onze offerte zijn dan ook 3-5 montagedagen standaard inbegrepen. Voor zover wij weten is deze aanpak uniek in Nederland!

Vormgeving
Klik voor vergrotingachtergrondDat uw CD goed moet klinken staat bij ons uiteraard voorop. Maar omdat het oog ook wat wil, werken wij met een aantal professionele grafisch vormgevers. Zij verwerken uw ideeën, foto's en schetsen tot een prachtig CD-boekje. Als u zelf geen inspiratie heeft dan gaat onze vormgever aan de slag om iets moois te maken. Zo snel mogelijk ontvangt u een drukproef van zijn voorstel per post of e-mail. Na een aantal correctierondes ontstaat zo het definitieve ontwerp, dat vervolgens naar de drukkerij wordt gestuurd. Klik op de foto hiernaast voor enkele voorbeelden van het werk van onze vormgevers.

CD-persing
De (door u goedgekeurde) master-CD wordt samen met het drukwerk naar onze CD-fabriek gestuurd. Daar wordt de master-CD ingelezen in de computer en wordt er een zgn. glassmaster van gemaakt. Vervolgens worden er matrijzen geproduceerd, waarmee uw CD wordt geperst. Daarna wordt de CD bedrukt d.m.v. een zeefdruk. De CD-boekjes worden intussen machinaal in de doosjes geschoven. Na ongeveer 8 werkdagen is uw CD terug uit de fabriek en klaar voor verkoop.

Kosten
Geen enkele CD-productie is gelijk. Sommige klanten doen 3 dagen over de opnames, terwijl andere voldoende hebben aan 1 dag. Het drukwerk kan bestaan uit b.v. 4-, 8- of 16-pagina's. Zo zijn er maar liefst 25 factoren die de prijs van een CD-productie bepalen. U zult dan ook begrijpen dat we geen standaard prijslijst hebben. Op verzoek maken wij voor u een offerte op maat, uiteraard geheel vrijblijvend. Bij de offerte zit een uitgebreide toelichting. Bent u op zoek naar de goedkoopste studio? Dan moet u niet bij ons zijn. Als u op zoek bent naar kwaliteit voor een redelijke prijs, dan zou ik u zeker aanraden om eens contact met ons op te nemen.